Praktische informatie

 

frankrijk juni 2012 066frankrijk juni 2012 072frankrijk juni 2012 089IMG_1136

Alles wat je nodig hebt is er in principe. Er zijn drie slaapkamers met in totaal 9 slaapplaatsen, een keuken, huiskamer, wc en douche. Je kan met mooi weer voor het huis zitten (aan de weg maar met mooi uitzicht) of achter in de ruime grote tuin.
De verwarming bestaat uit twee houtkachels, een open haard en in twee van de drie slaapkamers is er vloerverwarming.
Gekookt wordt er op butagas, er is een fornuis met 3 kookpitten en 1 grote losse kookpit. Ook is er een electrische oven.
Water kan je beter niet drinken uit de kraan het chloorgehalte is erg hoog. Flessen water is aan te raden.
In de regel staat er altijd minstens een pak water voor de volgende bewoner klaar, dus zorg altijd daarvoor  bij vertrek.
We hebben geen schoonmaakster, we doen het als volgt: iedereen maakt voor vertrek het huis schoon voor de volgende bezoeker. Schoonmaken neemt ongeveer twee uur dus houd daar rekening mee bij vertrek.

Checklist:

Elektra
De hoofdschakelaar vindt je in de keuken, rechts in de hoek. Bij aankomst aan, bij vertrek uitzetten.
De schakelaar voor de vloerverwarming van de slaapkamer naast de keuken vindt je onderaan de meterkast.
Thermostaat instelling zo laten aub.
De schakelaar voor de vloerverwarming in de grote slaapkamer achter , vindt je in het midden van de rechter muur in de slaapkamer zelf. Thermostaat instelling zo laten aub.
NB. Wanneer je de wasmachine en/of de droger gebruikt moeten de vloerverwarmingen uit gezet worden.

Water
De hoofdkraan vindt je in het keldertje naast de voordeur links. Je opent de deur door dat beugeltje van het oude slot even op te schuiven. Rechts van je zie je een blauwe hendel deze open draaien bij aankomst, dicht zetten bij vertrek.
Ontluchten: (alleen bij kans op vorst dus in de winter) doe je door de hoofdkranen in het keldertje dicht te draaien, het kleine ontluchtingskraantje ernaast open te zetten. Vervolgens zet je alle kranen in huis open. Er zit ook een ontluchtingskraantje onder de wastafel in de badkamer, die ook open zetten. Als laatste de buitenkraan bij de achterdeur open zetten. Wanneer alle leidingen leeg zijn alle kranen en kraantjes weer dichtzetten.

Boiler
Bij aankomst gaat de boiler aan zodra je de stroom aan zet, de boiler neemt 4 uur in beslag voordat je warm water hebt. Bij vertrek hoef je niets te doen met de boiler, ook ‘s winters niet.

Gas
Gasfles staat onder het aanrecht kastje. Open bij gebruik, dicht draaien bij vertrek.
Wanneer de fles leeg is vindt je een volle fles in de schuur, of naast de voordeur. Een tang om het ventiel los te draaien vindt je in de bovenste lade in de buffetkast in de keuken.

Hout
In de schuur vindt je het hout voor de kachels en de open haard.
Graag altijd hout weer klaar leggen bij vertrek, voor de volgende bezoeker.
De kachels kun je snachts laten doorbranden; een zo’n groot mogelijk blok hout in de kachel leggen en de zuurstofschuif op een heel klein kiertje zetten.
NB De open haard graag helemaal doven wanneer je gaat slapen (ivm met schoorsteenbrandgevaar.)

Boodschappen
In Brunhamel en Liart is een kleine supermarkt en een bakker. In Rumigny zit alleen een bakker. (Maandag dicht)
De bakker in Liart is de beste vinden wij. (Woensdag dicht)
Een middelgrote supermarkt  Intermarche: na Rozoy sur Serre richting Montcornet.
Een grote supermarkt de Auchan is in Hirson. Nog groter is de Cora bij Charleville Mezieres.
Alle supermarkten en winkels zijn dicht tussen ongeveer 12 en half twee, behalve de grotere zoals de Auchan. Zondagochtend is alles open

Markten, Brocante, zwemmen e.a. uitjes.
In Charleville is een overdekte groenten markt elke dag open. Op maandagochtend is er een in Hirson. Voor Brocante markten koop je de Courier (elke donderdag een nieuwe) en kijk je waar de Brocante markten zijn in de buurt. Verder zijn er in de buurt Depot Ventes en kringloopwinkels zoals de Emmauses  en de Bellocass in Mon Idee.

Charleville Mezieres met het mooie plein Place Ducale en de Maas is leuk voor een uitje. Reims is een uur rijden heeft een prachtige cathedraal en glas  in lood ramen(Chagall) Door rijden de Champagne streek in brengt je in de wereld van de wijngaarden. Leuke Pittoreske tour.
Zwemmen kan je in Signy-le Petit dorp doorrijden tot je klein meertje aan linkerhand ziet. (half uurtje rijden) Grotere meren zijn er richting Charleville Mezieres (drie kwartier)

Beddengoed
Zelf graag hoes-, onderlakens en kussenslopen, thee en handdoeken, badlakens meenemen aub.
NB Bij nood kan je gebruik maken van wat in onze kasten ligt, graag gewassen terug leggen.

Wasmachineen droger
Er is een droger en een wasmachine aanwezig.

Als je de droger of wasmachine aanzet let op dat je elders niet te veel stroom aanzet bv waterkoker en stofzuiger ivm stoppen die kunnen doorslaan.

Espresso machine
Het is een oudje de espresso machine maar hij doet het nog best. Je zet hem aan door op de rode knop te drukken. Als de oranje uit is dan is ie warm. De oranje knop druk je in en weer uit als de kopjes vol zijn. Stopt niet automatisch.

IIskast
Bij aankomst stekker erin, bij vertrek stekker eruit, alles graag leeghalen ook vriesvak niet vergeten.
Schoonmaken en de deur openlaten voor lucht! Doe er iets tussen want anders schimmelt hij er op los!

Tuinspullen en speelgoed
In de schuur staan tafels banken stoelen voor buiten. Graag weer terug naar binnen bij vertrek.
Er is een trampoline die mage je naar buiten rollen, grote schuurdeur openen en rollen naar de tuin.
Kabelbaan op eigen risico. Zandbak weer afsluiten bij vertrek.
Fietsen mag je pakken, zijn alleen zeeer oud.

Vuilnis
Elke dinsdagochtend komt de vuilnisman. Alle vuilnis moet in de zwarte container worden aan geboden. Bij vertrek bak bij de boom neerzetten. Geen losse vuilniszakken achterlaten, is container vol dan graag in de zwarte bakken in kleine kelder zetten.
Plastic
 en papier kan je in de daarvoor bestemde zakken doen. Let goed op wat er op de zakken staat want je kan niet alle plastic er in doen. De plastic flessen kan je in elkaar drukken, dat scheelt ruimte in de zak. Deze zakken zet je als ze vol zijn in de kelder.
Glas, verzamelen, meenemen en/of naar de glasbak. In dorp of links bij weg spoorwegovergang Rumigny.

Schoonmaken
Alle kamers stofzuigen als je zin hebt ook even de spinnenwebben meepakken. Er zijn twee stofzuigers. De rode is het beste. Let bij de zwarte stofzuiger op dat als hij minder hard zijn best doet je even de filters uitklopt of een nieuwe zak erin stopt. Vuilnis en stofzuiger zakken liggen onder in de buffetkast in de keuken.

Keuken en aanrecht, koffiemachine en ijskast schoon achterlaten.
Kasten leeg, geen eten achter laten behalve water (en evt melkpakken) voor volgende bewoner.
Wc en douche schoon, gang vegen of stofzuigen.
Schoonmaakmiddelen staan in de gang en onder in het aanrecht kastje.

Afsluiten
De schuurdeur aan tuinzijde van binnen uit barricaderen.
De schuurdeur aan de straatkant op slot doen met de sleutelbos die je binnen op de buffet kast vind. Met deze sleutelbos kan je ook de achter deur openen en afsluiten. Bos graag altijd weer terug op buffetkast leggen.
Gaskraan dicht, elektra eraf, water kranen dicht (bij vorst ontluchten)
Alle ramen checken. Luiken van slaapkamer die op de begane grond is dicht doen.(Andere mogen open blijven anders ziet het er allemaal zo dicht uit en dat maakt het alleen maar interessanter om in te breken. In de 23 jaar is er maar 1 keer ingebroken.)
Voordeur op slot doen en sleutel terugleggen.
Huis gedag zeggen en een goede reis!

Je kunt ons bereiken voor vragen en bij een noodsituatie:

thuis in Amsterdam op 020-4905160
Jaap Mobiel 06-55111649
Jacqueline Mobiel 06-27058125